Årets klubb

Nu är det dags att utse Årets Klubb 2018!
För sjätte året i rad delar SAMI ut priset Årets Klubb till den nattklubb som gjort störst intryck på dig som besökare, bjudit på den fetaste utekvällen och så klart spelat den allra bästa musiken! Röstningen pågår mellan den 28 januari och 8 februari.

Ta chansen att rösta på din favorit och visa resten av Sverige var festen är.

Hittar du inte den klubb du söker? Tipsa oss gärna så att de också får chansen att bli korade till Årets Klubb.

Varför delar vi ut priset?

SAMI (Svenska Artister och Musikers Intresseorganisation) tycker det är viktigt med schysst musik. För oss innebär schysst musik att du kan sjunga, dansa och festa till din favoritmusik, samtidigt som artisterna och musikerna som skapat den, får betalt för sitt arbete.

Vilka betalar?

I dag är det närmare 400 klubbar i Sverige som har musikavtal med SAMI. Det betyder att de betalar upphovsrättslig ersättning till artister och musiker, för all musik som de spelar och du njuter av. Det tycker vi är schysst och det vill vi hylla med priset Årets Klubb!

Vem får pengarna?

Pengarna går till alla på har medverkat på inspelningen av de låtar som spelas på dansgolvet. SAMI har över 40 000 anslutna artister och musiker i Sverige, men har samarbeten i över 50 länder och representerar därmed deras medlemmar också.
Läs mer på www.sami.se

Hur röstar jag?

Leta upp din favoritklubb på kartan eller sök efter den i sökfältet. Klicka på klubben och lägg din röst.

Dela gärna din röst på Facebook för att få fler att rösta på just din favorit.

Vi vill också vara med på kartan!

Är du klubbarrangör och saknar din klubb på kartan?
Fyll i formuläret nedan och skicka in en intresseanmälan så kontaktar vi dig.

Tidigare vinnare

Årets Klubb röstas fram av Sveriges klubbesökare och delas ut till den klubb som både ger den bästa upplevelsen för besökarna och samtidigt ersätter musiker och artister.

 

2017 : Biff Grill & Bar, Eskilstuna

– Att vinna priset Årets Klubb känns fantastiskt roligt! Det är en bekräftelse till vår fantastiska personal att de gör ett bra jobb och vi gör mycket rätt i vår hårda satsning på att sätta ”Älsklingstuna” på nattklubbskartan säger Mats Andersson, Nöjeschef på Biff Grill & Bar i Eskilstuna.

 

2015 & 2016: Verket nattklubb på Nöjesfabriken, Karlstad

Några korta frågor till Verkets nattklubbschef Martin Hygård:

 

1. Vad är det som gör Verket så populärt?

Vi ser oss själva som en modern nattklubb som ständigt jobbar hårt för att ligga i framkant av utvecklingen. Både i teknik och produktion men även inom musik och service. Vi vill ge våra gäster en upplevelse som överträffar deras förväntan. Ingen kväll är ordinarie hos oss.

2. Vad har musiken för betydelse för er klubb?

Musiken är oerhört viktig. Vi har valt en linje där vår klubb ska utge en internationell känsla så som vilken storstad i Europa som helst. Musiken spelar därmed väldigt stor roll. Hos oss uppträder djs från hela världen och vi försöker hålla minst ett internationellt besök i månaden. Det blir ofta fler. Vi är även stolta över att kunna hålla en skön balans mellan manliga och kvinnliga djs på vår scen. Vi kommer i vår påbörja ett nytt musikprojekt en gång i månaden som vi snart berättar mer om, håll utkik!

3. Vad betyder det för er att vinna två år i rad?

För oss som sover, äter och andas Verket känns det otroligt härligt att det inte var en engångsföreteelse att bli framröstad till Sveriges bästa klubb. Vi vill därmed passa på att tacka alla i vårt team och även alla gäster som gjort detta möjligt!

4. Vinner ni nästa år också?

Har vi vunnit 2 år i rad är jag övertygad om att Karlstad kommer göra sitt absolut yttersta för att kamma hem priset ett tredje år innan det är dags att lämna över till någon annan.
www.nojesfabriken.se/nattklubb/

 2014: Kafé de Luxe, Växjö
”För sin schyssta musik och de mest engagerade klubbesökarna, som kommer för klubbens trevliga miljö och spännande musik. Besökare beskriver den som ett stort vardagsrum där man alltid träffar vänner och klubben där allt verkligen är möjligt. Har du inte varit där har du en stor upplevelse framför dig, väl värd inte bara en omväg utan en separat resa till Växjö.”
www.kafedeluxe.se

 

 2013: Heaven Up Here på Restaurang Landet, Hägersten
”För sin schyssta musik och de mest engagerade klubbesökarna, som i mer än tre år uppskattat att klubben erbjuder ett smalare alternativ på Stockholms klubbscen, en härlig blandning av oetablerad indiemusik i en intim miljö.”
www.facebook.com/heavenuphere